Mindfulness en hardlopen

,,Je lichaam ontspanning en herstel geven is de belangrijkste training.”

Je wilt graag hardlopen. Vol goede moed pak je het aan. Of je nou beginner bent of al eerder hebt hardgelopen: je bent vastbesloten om door te zetten. En toch komt na een paar keer de klad erin. Je bent te hard van start gegaan en hebt klachten. Of je bent een paar keer niet gegaan en stopt dan maar helemaal.

Of ben jij die fanatieke hardloper die zichzelf tot het uiterste uitdaagt voor mooie tijden? Met je blik op je horloge om je tijd of hartslag nauwkeurig in de gaten te houden. Afgemeten en gecontroleerd. Hardlopen is meer dan het trainen van je spieren alleen. Steeds meer trainingsmethoden integreren het verbeteren van de ademhaling. Immers, hoe efficiënter je ademt, hoe meer zuurstof je spieren kunnen opnemen, hoe harder je kunt lopen voordat de verzuring toeslaat. Daarnaast doen steeds meer hardlopers aan yoga. Iedere marathonloper weet: je lichaam ontspanning en herstel geven is de belangrijkste training.

Ben jij die beginnende of gevorderde hardloper die zich in bovenstaande herkent? Of ben je nieuwsgierig naar mindfulness, maar is stilzitten niets voor jou? Dan is Mindfulness en hardlopen iets voor jou!

,,Veel deelnemers ervaren meer energie en minder stress door Mindfulness, ook buiten het hardlopen.”

Mindfulness en hardlopen is een combinatie van looptechnieken, mindfulness en ademhalingsoefeningen. Je leert aanwezig te zijn tijdens het lopen, te vóelen wat je lichaam aangeeft en welke loopstijl en opbouw bij jouw lichaam past. Ook leert het je aandacht te hebben voor je omgeving, wat heel behulpzaam is voor mensen die vooral in hun hoofd leven. Hierdoor leer je je lichaam en geest ontspanning en herstel te geven terwijl je hardloopt.

Dit maakt dat veel deelnemers meer energie en minder stress ervaren door Mindfulness en hardlopen te combineren. Het is de toepassing van mindfulness in beweging. Hoe je het hardlopen aanpakt illustreert vaak hoe je omgaat met andere uitdagingen in het leven. Geef je snel op als het moeilijk wordt of negeer je signalen van je lichaam om je doel maar te bereiken?

De derde pijler van Mindfulness en hardlopen is ademhaling: ademhalingstechnieken pas ik toe om het maximale rendement uit de ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd, waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Je kunt je manier van ademen trainen, waarmee je je hartslag en omslagpunt voor verzuring kunt beïnvloeden. Voor geoefende hardlopers valt hier veel winst te behalen.

Ik geef regelmatig trainingen, op verschillende locaties in Zwolle. Geïnteresseerd? Neem dan contact op!

Maak kennis (eenmalig)
Ben je enthousiast, maar twijfel je of je meteen een vijfweekse cursus wilt? Regelmatig geef ik workshops in Zwolle. Ook mag je een keer meedoen met een training van een lopende cursus. Neem contact met me op.

Volg de training (serie) 
Een training bestaat uit vijf bijeenkomsten. Elke week heeft een eigen thema, de training wordt rustig opgebouwd. In kleinschalige groepen van 4 tot 10 personen kan ik aansluiten op jouw persoonlijke doelen. Intervaltraining wordt afgewisseld met oefeningen zoals yoga en een lichaamsscan. Ademhalingsoefeningen nemen een belangrijke plaats in tijdens de training. Ik bekijk jouw looppatroon en geef tips en handvatten die je helpen om met meer focus te lopen. Dat betekent meer energie en minder stress.

Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Aan het einde van de training heb je een rugzak vol met tools die je ook daarna kan blijven gebruiken voor jezelf. 

Ik geef regelmatig trainingen, op verschillende locaties in Zwolle. Geïnteresseerd? Neem dan contact op!

Contact

0654370282