Mindfulness
Training

Mindfulness kan je helpen te vóelen dat je leeft, in plaats van dat je geleefd wordt. Iedereen kan het leren, het is niet moeilijk. Ik leer je om hiervoor open te staan.

Wat gaan we doen?

mindfulness training (raalte)

Regelmatig geef ik trainingen Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) aan de Westdorplaan in Raalte. Deze training is voor iedereen die nieuwsgierig is naar mindfulness. In acht bijeenkomsten geef ik je handvatten om mindful in het leven te staan. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur. Je leert vaardigheden die je meteen in je dagelijkse leven kunt toepassen. In een kleinschalige groep van 4 tot 10 personen wissel je ervaringen uit en oefen je de vaardigheden. Iedere week staat in het teken van een nieuw thema, waarin je kennis, inzicht en vaardigheden verdiept. Aan het einde van de training volgt er een stiltedag voor verdere verdieping. Wat doet het met je als je een hele dag niets hoeft, voor niemand hoeft te zorgen, geen sorry of dank je wel hoeft te zeggen, de afwas niet hoeft te doen en niet op de klok hoeft te kijken?

 

mindfulness training bij en na kanker

In Zwolle ben ik als mindfulnesstrainer verbonden aan het Opbouwhuis. Een organisatie die (na)zorg, coaching en begeleiding biedt aan mensen met kanker.

Wanneer je te maken krijgt met kanker word je vaak overspoeld door allerlei ervaringen: lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn. Emoties zoals verdriet, angst en somberheid. En een hoop zorgelijke gedachten. Ook bij een naaste spelen deze gevoelens en gedachten. Hierover communiceren is niet altijd makkelijk.

Mindfulness kan helpen om uit de maalstroom van (negatieve) gedachten en emoties te stappen en te reageren op een manier die goed voor je is. Als je niet meer overspoeld wordt door alleen de ziekte kanker, kun je meer genieten van het huidige moment. Je aandacht richten op wat echt van waarde is voor jou. 

Ook deze training bestaat uit acht bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren maximaal twee uur. In een kleine groep van mensen in een vergelijkbare situatie vind je mogelijk herkenning en steun.

Kennismaken

Ik geef regelmatig workshops. Vrijblijvend, om een keer kennis te maken met mindfulness. Ik vind het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten voor je aan de achtweekse training begint. In de kennismakings workshop van anderhalf uur leer ik je de basisbeginselen. Met korte oefeningen krijg je een goed beeld van wat mindfulness inhoudt en of het bij je past. Kijk op trainingsdata of er binnenkort een kennismakings-workshop is gepland bij jou in de buurt.

 

Contact

0654370282