Over mij

Doordat mindfulness centraal staat in mijn leven ervaar ik meer balans en geniet ik meer. Dit wil graag aan anderen overbrengen. Ik vind dit een hele fijne aanvulling op mijn beleidswerk, waarin ik hele dagen bezig ben met nadenken, plannen maken en overleggen. Ik werk als beleidsmedewerker in de forensische psychiatrie. 

Door de combinatie met mindfulness heb ik een fijne balans gevonden tussen nadenk-werk en werk waarbij ik mijn hoofd juist wat rust en ruimte geef. Ik haal er veel voldoening uit om met mindfulness écht contact te maken met mensen en ze te leren hoe ze kunnen leven met meer gemak en vriendelijkheid.

In mijn vrije tijd doe ik veel aan hardlopen. Lange afstanden in de natuur, waarbij je in een ritme komt dat het lopen amper nog moeite kost. Tegelijkertijd haal ik ook energie uit wedstrijden lopen. Te zien waartoe mijn lichaam in staat is en mezelf ook mentaal te trainen in het benaderen van deze fysieke grens.

Tijdens mijn studie maakte ik voor het eerst kennis met Oosterse tradities zoals het boeddhisme en hindoeïsme. De wijze waarop mensen vanuit deze tradities het dagelijks leven tegemoet treden en betekenis geven aan de wereld om ons heen, intrigeerde me. Dit was aanleiding voor meerdere reizen naar Nepal. Hier is de basis gelegd voor mijn kennis op het gebied van mindfulness.

In 2015 volgde  ik een yoga-opleiding in de yoga-hoofdstad van de wereld: Rishikesh in India. Na vijf jaar non-stop werken had ik behoefte aan een half jaar het roer om gooien: ik vertrok naar India om mijn yoga-beoefening en kennis te vergroten. Bij het Jeevmoksha Institute of Yoga Studies volgde ik een yoga-opleiding (200 uur, Yoga Alliance). Hiermee ben ik bevoegd om yoga te geven.

In 2016 volgde ik een instructeursopleiding bij Mindful Run Nederland. Ook rondde ik de Looptrainer 2-opleiding (LT2) van de Nederlandse Atletiek Unie af. Sindsdien geef ik hardlooptrainingen in combinatie met mindfulness. Hier komen mijn passie voor yoga, mindfulness en hardlopen mooi samen.

In 2018 rondde ik de postacademische opleiding tot mindfulness-trainer af. Deze opleiding volgde ik aan het Radboud UMC Centrum voor Mindfulness. Hiermee ben ik categorie 1 trainer mindfulness. Sindsdien geef ik mindfulnesstrainingen aan groepen.

Contact

0654370282