Wordt mijn training mindfulness vergoed?

Er zijn verschillende manieren om deelname aan mijn training mindfulness vergoed te krijgen (dit is niet van toepassing op hardlooptrainingen).

Zorgverzekering
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) mijn MBSR-training. Je moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. In 2022 liggen de vergoede bedragen tussen de 100 en 350 euro. Kijk op de Zorgwijzer of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Goed om te weten: ik ben categorie-1 trainer en ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. Daarmee voldoe ik aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen.

Werkgever
Veel werkgevers zijn bereid om (een deel van) de kosten van een training mindfulness op zich te nemen. Zij hebben immers belang bij veerkrachtige medewerkers. Vaak zijn er budgetten beschikbaar om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en ziekteverzuim terug te dringen. Ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling kan je gebruiken voor een mindfulness training. Als je werkgever vraagt om een onderbouwing van je keuze voor een training, dan kan ik je daarbij helpen. 

UWV
Ook het UWV biedt mogelijkheden voor een vergoeding van je mindfulness training. Je moet dan wel kunnen motiveren hoe mindfulness in jouw situatie behulpzaam zal zijn bij het vinden en behouden van een baan. Ik kan je hierbij helpen.

Gemeente
Ben je mantelzorger? Informeer dan bij het WMO-loket in jouw gemeente of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor je mindfulness training. Bij veel gemeenten is dit het geval.

Contact

0654370282